Kategoriler
Genel

Kısa Kuyruklu Kuzgun (Corvus Rhipidurus)

Kısa Kuyruklu Kuzgun (Corvus Phipidurus) Doğu Afrika ve Arap Yarımadası’na özgü karga ailesinin en çok öten kuşu olarak olarak bilinir. Diğer karga türleri gibi mor ve yeşile çalan koyu, siyah renkte tüylere sahiptir. Bu tüyler oldukça parlak yapıdadır. Fakat yetişkin kısa kuyruklu kuzgunlarda tüyler zamanla aşınarak kahverengine dönebilir. Sıcaklık ve yaşam koşulları bu durumu etkileyebilir. Boyun kısmında bulunan tüylerin bazıları beyaz renkte de olabilir. Sesleri genellikle kurbağalar ile karıştırılır. Çünkü ötmeleri “vrak” sesini anımsatır. Kargalar arasında da en çok öten tür, kısa kuyruklu kuzgundur. Fakat vahşi doğada zorlu durumda kaldığında ya da esaret altındayken ötme yeteneğini kaybedebilir. Bu durum çok nadiren yaşanabilir.

Kısa Kuyruklu Kuzgunun Yaşamı

Kısa kuyruklu kuzgunun yaşamı Ortadoğu, Kuzey Afrika, Arabistan gibi bölgelerde gözlemlenebilir. Genellikle açık kuru bölgelerde ve çöllerde yaşamını sürdürür. Yiyecek bulabilmek için uzun mesafeler yol alabilen kuşlar arasındadır. Bu özellikleri ile akbabaları andırır. Kanatlarının yapısal özellikleri de akbabaların kanatlarında olduğu gibi uzun uçuşlara elverişli ve oldukça uzundur.

Yemek ihtiyaçları için her türlü böcek ve omurgasızı tüketebilir. İnsanların çöplerindeki atık besinleri, leşleri ve hayvan gübresinde bulunan tahılları da yedikleri gözlemlenebilir. Ayrıca develerin derilerinde bulanan parazitlerde, kısa kuyruklu kuzgunlar için tercih edilebilir besinler arasındadır. Bulabildiği durumlarda her türlü meyveyi de tüketebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir