Kategoriler
Genel

Kırmızı Macaw Papağanı

Kızıl Macaw Papağanı, Güney Amerika’da Neotropikal yerleşimde bulunurlar. Tropikal Orta ve Güney Amerika’nın nemli yaprak dökmeyen ormanlarına özgü papağanlardır. Bazı bölgelerde, habitat tahribatı nedeniyle yerel de yok oldular. En çokda papağan ticareti yüzünden, fakat diğer alanlarda oldukça yaygındırlar. Eskiden kuzeyden güney Tamaulipa’ya kadar bulunmaktadırlar. Hala Coiba adasında yaşamaya devam etmekteler.

Kırmızı Macaw Papağanı Özellikleri

Kırmızı Macaw Papağanı, tek bir kuş veya orman gölgelik üzerinde uçan bir çifttir, ancak bazı bölgelerde sürüler halinde görülebilir. Kil çubuklarında kalabalık bir şekilde toplanabilirler. Kırmızı Macaw Papağanı, öncelikle kısık honkslar aracılığıyla iletişim kurar. Bununla birlikte, vokal iletişimleri oldukça değişkendir ve evcilleştirilmiş papağanların insan konuşmasının taklitçileri olduğu bilinmektedir. Evcil papağanlar arasında en çok tercih edilenlerdendir.

Kırmızı Macaw Papağanı için zeki dersek yalan söylemiş olmayız. Bulundukları ortama kolay adapte olurlar ve aynı zamanda öğrenim yetileri çok hızlıdır. 10-15 kelimeye kadar öğrenebilirler, fakat cümle kurma yapıları biraz zayıf kalabilir. Kırmızı Macaw Papağanının, heyecan yaratan durumlar da yüzlerindeki beyaz bölge kızarmaktadır.

Kırmızı Macaw Papağanı Beslenmesi

Kırmızı Amerika papağanları, çoğunlukla büyük, sert tohumlar, meyveler ve fındık yerler. Ayrıca böcek ve larva yemeyide severler. Böcek, salyangoz ve yeşilliklerle yoğun beslenirler. Salyangozlar ve böcekler üreme mevsimlerinde ek proteine ​​ihtiyaç duydukları için mükemmel bir protein kaynağıdır. Ayrıca nadirde olsa ek olarak çiçek ve nektarda yiyebilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir