Kategoriler
Genel

Deve Kuşu

Deve kuşu diğer kuşlardan farklı olarak uçmayan bir kuş türüdür. Her ne kadar uçamasa da, gelişmiş koşma yeteneği ile en hızlı koşan kuş türüdür. Ağırlığı 130-150 kg arasında değişir ve boyu 2 ile 2,5 cm arasında değişiklik gösterir. Deve kuşunun bilinen altı tane türü bulunur. Arap çöllerinde ve Suriye’de yaşayan türü nesli tükenmiş olan hayvanlar arasında yer alır. Kenya ve Tanzanya’da yaşayan türü Masai adı en çok duyulan türü olarak kabul edilir. En tehlikeli türü olarak da Tepeli devekuşu bilinir. Bu kuşun tekmeleri oldukça tehlikelidir ve ayaklarında üç parmak bulunur. Yerden 1,80 metre kadar yukarıya zıplayabildiği bilinir ve suda iyi bir şekilde yüzebilir.

Deve Kuşunun Özellikleri

Deve kuşu daha çok memeli hayvanlarla birlikte yaşarlar. Bunun sebebi kendilerini koruma refleksinden gelir. Bazı durumlarda omurgasız hayvanlardan beslenen bu kuşlar genel olarak otçul beslenir.

Yumurtaları tavuk yumurtasından oldukça büyüktür ve neredeyse 24 katı civarındadır. 6 ila 8 metre arasında adım atabilirler. Bu kuşlar hayatında toplam 30 yıl üretken olabilirler. Tırnakları sayesinde az bir alana basarak hızlı koşabilmelerini sağlar. Tekmeleri oldukça güçlüdür ve bir insana zarar verebilecek kadar kuvvetlidir. Deve kuşu gagaları, tırnakları ve tüyleri insanlar tarafından kullanılır. Dünyada bazı bölgelerde ise eti ve derisi için avlananlar vardır. Çiftliklerde de faydalanmak üzere bazı çiftçiler tarafından bulundurulur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir