Kategoriler
Genel

Çöl Kuzgunu

Kargagiller ailesinden olan çöl kuzgunu kuzgun benzeri bir kuş türüdür. Yaklaşık olarak 52 santimetre uzunluğa sahiptirler. Leş kargaları ile benzer yerlerde yaşayan bu kuş türü leş kargalarından daha küçüktür. Gagaları da leş kargasının gagasından küçüktür. Kanatları leş kargasının kanatlarından daha sivri yapıdadır. Baş ve boğaz kısmı kahverengimsi renktedir. Geriye kalan tüyleri ise siyah ile mor arasındadır. Normalde siyah olan tüyleri zamanla solar ve kahverengiye yaklaşır. Leşlerle beslenen bu kuş türü yılan ve çekirgeler ile de beslenmektedir. Böcek ve balıkları da yemektedir. Tohum ve meyveleri de severler.

Çöl Kuzgunu Yuvası

Çöl kuzgunları yuvalarını ağaçlara yapabildikleri gibi uçurumlara da yapabilirler. Eski ve terkedilmiş binalarda yuva kurabilirler. Çöl kuzgunu yuvası genellikle 4 ile 5 yumurta bulundurur.

Çöl kuzgunu yaklaşık olarak 20 gün kuluçkaya yatar. 37 gün sonra ise genç kuşlar yuvadan ayrılır. 42. gün tam anlamı ile uçmayı öğrenirler.

Çöl Kuzgunu Yaşam Alanı

Çöl kuzgunlarının sesleri bayağı kuzgunlara benzer. Çöl kuzgunu yaşam alanı genellikle kurak çöl alanlarıdır. Kuzey Afrika’da yaşan bu kuşlar Arabistan ve Ortadoğu’da da bulunurlar. Çöl iklimlerini seven çöl kuzgunu vahalar ve palmiyelerin olduğu yerlerde yaşar. Çöl ortamlarında yaşamaya alışkın kuşlardır. Çölde hayatta kalma konusunda oldukça başarılıdırlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir